امام جمعه آبگرم:

کدخبر: 763

حجت الا سلام علی صالحی: جلوه های حیا را بیشتر در مناطق بومی می توان شاهد بود و آمار بی حیایی ها در قسمت های مهاجر پذیر نمود بیشتری دارد چرا که بسیاری از انسان ها در مکان نا آشنا ابای کمتری از بی عفتی در ملا عام دارند.

به گزارش سرویس اجتماعی قزوین خبر؛ حجت الا سلام علی صالحی، امام جمعه آبگرم و مشاور خانواده ضمن حضور در دفتر قزوین خبر طی نشستی پیرامون مصداق های حیا زدایی در جامعه امروز، به معرفی واژه حیا پرداخت و اذعان داشت: حیا را می توان مرز انسانیت و معیار ارزش خواند، حیا در واقع به عنوان یکی از چهار صفت اصیل و ریشه ای انسان تنها در دایره فضای اجتماعی نبوده و به عنوان یک ویژگی درونی و فطری شناخته می شود که حتی انسان های بی ایمان  می بایست به آن مستلزم باشند.

این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: البته عقل، دین، حیا و ادب به عنوان چهار ویژگی کمال طلب انسان که ریشه تمام صفات خوب محسوب می شوند کاملا در راستای هم بوده و همگی به یک تناسب در انسان رشد یا نزول پیدا می کنند.

وی حیا را یکی از اصلی ترین صفات بازدارنده در انسان معرفی کرد و توضیح داد: در هر صفتی حقیقتی است که بروز واقعی آن در آخرت صورت می پذیرد بنابراین حقیقت وجودی انسان با حیا به صورت تمثیل حضرت یوسف در آخرت تجلی می یابد.

این مسئول با اشاره به زمینه های نابودی حیا و غیرت گفت: به هر میزانی که فساد و گناه در جامعه ای افزایش یابد، عقل و تفکر کاهش پیدا می کند و به دنبال آن انسان لذت از حلال را درک نکرده و پیرو حرام می شود؛ این در حالی است که دشمن با نشانه گرفتن همین حیا، قصد دارد تا از طریق رسانه و گسترش فحشا به نابودی صفات گران مایه انسانی بپردازد.

حجت الاسلام صالحی افزود: متاسفانه هجمه ی غبار افکنی باطل تا آنجا پبش رفته که جوان شیعه ی دانشجو توانایی درک محرم و نامحرم را هم از دست داده است و جلوه های این طرز تفکر را به صورت بی حیایی در سطح جامعه شاهد هستیم.

امام جمعه آبگرم با بیان اینکه امروز کشورهای غیرمسلمانی چون فرانسه، ژاپن و روسیه از برنامه های نامناسب رسانه های امریکایی احساس نگرانی می کنند، تشریح کرد: تهدید حیای جامعه برای کشورهای مسلمان خصوصا ایران از تمامی کشورهای دیگر بیشتر بوده و در این میان متاسفانه استان قزوین چهارمین رتبه ی نخست طلاق کشوری را دارد.

وی ایمان و حیا را دو عامل کنترل کننده فساد دانست و اظهار داشت: ایمان در هر زمان و مکانی می تواند کنترل کننده ی انسان باشد این در حالی است که جلوه های حیا را بیشتر در مناطق بومی می توان شاهد بود و آمار بی حیایی ها در قسمت های مهاجر پذیر نمود بیشتری دارد چرا که بسیاری از انسان ها در مکان نا آشنا ابای کمتری از بی عفتی در ملا عام داشته؛ بنابراین استان قزوین بعلت آمار بالای دانشجو و مهاجران، خطرپذیری بیشتری در این زمینه دارد.

این مشاور خانواده رعایت حیا در میان محارم را نیز لازم خواند و بیان کرد: آموزش رعایت حیا و عفت در خانواده و به خصوص در دوران کودکی انجام می شود که تجلی آن را می توان در بزرگسالی شاهد بود چراکه فردی که به درستی تربیت شده باشد از پوشش های نامناسب در محافل هم جنس خود همچون آرایشگاه ها، باشگاه ها، مهمانی های زنانه و ...شرم می کند.

وی بهترین آموزش حیا به فرزندان را به صورت عملی خواند و تصریح کرد: زمانی که پدر و مادر حیای مقابل نامحرم و حتی محارم را رعایت کنند، از پوشش و گفتار نامناسب در برابر فرزندان پرهیز داشته باشند می توانند الگوی مناسبی برای فرزندان محسوب شوند چراکه گاهی خانواده ها با اعمال ناشایست شان زمینه بی حیایی فرزند با عفت خود را ایجاد می کنند.

این مدرس حوزه و دانشگاه در بیان راهکارهای عملی حفظ و افزایش حیای عمومی عنوان کرد: حاکمیت با مسئول بودن در برابر فرهنگ، تربیت، حفاظت و دین جامعه می بایست مرزهای امنیتی را رعایت کند و با نظارت بر سه مرکز مهم خانواده، مسجد و مدرسه به عنوان شاخص ترین عناصر تربیتی انسان، برنامه ریزی های مناسبی در جهت افزایش حیای درونی و اجتماعی داشته باشد.

حجت الاسلام صالحی فضاهای عمومی هم چون مدارس و دانشگاه ها را یکی از مهم ترین عناصر تربیتی پس از خانواده دانست و ابراز داشت: این مراکز می توانند تا حدودی نقش جایگزین برای خانواده هایی که از داشتن پدر یا مادر سالم محروم هستند داشته باشند.

این مسئول در پایان تاکید کرد: وجود روحیه مقایسه، حسادت، وسوسه شیطانی و جنون هم جنس بازی، تجسم و انحراف جنسی، در نهایت فخرفروشی و به دنبال آن کاهش اعتماد به نفس و ایجاد افسردگی از جمله معضلات عدم حفظ حیا و رعایت پوشش مناسب در برابر محارم و هم جنسان می باشد.

 

انتهای پیام/

  • حسنی 1 0 پاسخ

    خوب گفتی حاج آقا.ولی کوتاهی حوزه ها را هم درارتباط گیری باجوانان دانشجو فراموش نکنیم.

ارسال نظرات

آخرین اخبار