نادر طالب زاده در برنامه "هفت" :

کدخبر: 549

برنامه تلویزیونی "هفت" که به بررسی مسائل سینمای ایران می پردازد، شب گذشته با دعوت از "نادر طالب زاده" به بررسی هنر انقلاب اسلامی پرداخت.

به گزارش سرویس هنری قزوین خبر؛ در این برنامه که به مناسبت شهادت شهید سید مرتضی آوینی به روی آنتن رفته بود، نادر طالب زاده به بیان دیدگاه های خود درباره آن شهید پرداخت.

"طالب زاده" پیرامون شهید مرتضی آوینی گفت:همیشه صحبت کردن در خصوص آوینی برایم شیرین بوده است. او انسانی با حکمت و با دانش بود که من همیشه حسرت می خورم چرا با دوربینم از زندگی عادی  او فیلم نگرفتم. مرتضی در زمان حیات ستاره ای بی نظیر بود و رقیب و حس زیاد داشت. به همین دلیل هیچ گاه در مورد آثارش با او مصاحبه ای گرفته نشد. این موضوع عجیب نیست؟ افراد از قدرت کلام او می ترسیدند.
 
وی در ادامه افزود:من زیاد نگران آینده ی استفاده از افکار او نیستم زیرا در این روز ها آثاری از جوانان می بینم که حیرت زده می شوم. مرتضی در سال های آخر عمر خود آثار مکتوب زیادی به جای گذاشت و بیشتر فیلم های او ارتباط نزدیکی با مسائل امروز دارد و صحبت جاری و آینده ی جهان است.
 
این کارگردان اظهار داشت:آوینی اطلاعات کاملی داشت و افزون بر حکیم بودنش غرب را به طور کامل می شناخت و با هر روشن فکری می توانست گفتگو کند و او را به چالش بکشد اوینی صدای زمان بود اما در دوران حیاتش هیچ کس او را نشناخت.
 
*آوینی فیلم سازی را به خودش آموخت
کارگردان مستند «خنجر و شقایق» عنوان کرد: نمی توان فیلم سازی را از کسی کپی برداری کرد .فیلم ساختن تا حد زیادی به ذوق و سلیقه افراد بستگی دارد و مرتضی به شدت انسان با سلیقه ای بود.بعضی افراد این روز ها با نام آوینی فیلم ای بی ربط با افکار او می سازند و به دلیل برند بودن اوینی خوب می فروشند. مرتضی در زمان حیاتش نقد های خوبی به بعضی افراد که ادعای مذهبی بودن داشتند اما خلاف این مسئله عمل می کردند در سوره وارد کرد او بدون غرض ورزی و از روی حق به افراد نقد می کردو با وجود اعتماد به نفس بالایی که داشت نظر مخالفان را می پذیرفت.
 
وی افزود: مرتضی فیلم سازی را خودش به خودش می آموخت و مدام تجربه می‌کرد خود من برای اولین بار با دیدن اثر آوینی با وی آشنا شدم و مرتضی با خودآموزی سبکی خاص و عام پسند پیدا کرد به گونه ای که سکولارها هم قبولش داشتند و سر او این بود که پس از شهادتش ناخته شد.
 
*دغدغه ی آوینی جهان اسلام و توسعه ی فرهنگ حقیقت و اخلاق در آن بود
 
طالب زاده اظهار داشت:خنجر شقایق از جمله کار هایی بود که تلویزیون آن را ناقص پخش کرد. موضوع این مستند بر مبنای اولین درگیری پس از فروپاشی شوروی و به پاخیزی مسلمانان بود که ایران هیئتی متشکل از آقایان صدری ،گرجی ، من و ...فرستاد و اوینی هم متن و تدوین این کار را به عهده گرفت.
 
وی در ادامه افزود: دغدغه ی اصلی مرتضی جهان اسلام و توسعه ی فرهنگ حقیقت و اخلاق در آن بود. او پیش بینی های خوبی در خصوص آینده ی جهان اسلام داشت و متن‌های بسیار عجیبی می نوشت متاسفانه پس از آمدن مستند به ایران تمام صداهای آوینی را از مستند حذف کردند و تنها صدایش در بخش قبرستان ماند.
 
*انقلاب اسلامی ایران یک نفوذ فوق العاده ی فرهنگی در کل جهان داشت
کارگردان سریال «بشارت منجی» گفت: زمان بهترین سندی است که ما خود را با آن تطبیق می دهیم در حال حاضر و گذشته جنگ‌ها و حرکت های زیادی اتفاق افتاد که منشا آن انقلاب اسلامی ما بود. امروز انقلاب های فرهنگی بسیاری صورت می گیرد  که الهام گرفته از تفکر اهل بیت است. انقلاب ما یک نفوذ فرهنگی بود که روحیه ی حق طلبی را در جهان زنده کرد.
 
وی ادامه داد: ابراهبم حاتمی کیا با ان همه سابقه و اثار درخشان گفت من از زمان عقب افتاده ام.ما باید سعی کنیم از زمان عقب نمانیم. من امید زیادی به فیلم سازان جوان دارم و نگران آینده نیستم برای مثال یک فیلم 20 دیقه ای بدون کات از یک کارگردان جوان گمنام دیدم که بسیار حیرت زده و به اینده ی جوانان امیدوار شدم.
 
*باید در زمینه های مختلف نوآوری کرد
این کارگردان اظهار داشت: در بحث توسعه‌ی فرهنگ انقلاب اسلامی زمان بهترین ایجاد کننده‌ی تحول است و کافی است انسان در زمان حال به بهترین شکل به وظیفه اش عمل کند.
 
وی در ادامه افزود: باید در زمینه های مختلف نوآوری کرد. این نوآوری تا حدی وظیفه ی ما و جوانان اول جنگ و مقداری کار جوانان امروز است. انقلاب یک برکت جاری است و باید برای آن دور هم جمع شویم و ببینیم چه چیز سبب موضوع شدن ایران در محافل مختلف شده است؟ الان آغاز دورانی است که تازه می فهمند تمام تبلیغات علیه ایران به عمد و کذب بوده است.

 

ارسال نظرات

آخرین اخبار