یکی ازنشانه های ارزیابی توسعه ی هر کشور میزان کتابخوانی مردم ان کشور است.ایران با توجه به اسناد تاریخی موجود به پرورش انسانهای بزرگ در طول تاریخ معروف بوده است.

به گزارش سرویس فرهنگی قزوین خبر؛ محمد مهدی احمدی، مدیر کل امور استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در مراسم اختتامیه دهمین دوره از نمایشگاه کتاب قزوین و با  تشکر  از زحمات مهدی احمدی مدیرکل ارشاد استان به جهت جریان سازی انجام شده به  بررسی تاریخ ورود اسلام به ایران و جایگاه کتاب و کتاب خوانی پرداخت که در ادامه می خوانیم: 

در پی حمله عربها به کشوری مانند مصر، علاوه بر دین و مذهب مردم، آداب و رسوم و زبان آنها به عرب تغییر پیدا میکند. اما با افتخار می گویم مردم ایران در پی  حمله همان عربها با حفظ آداب و رسوم و زبان ایرانی،  آغوش خود را برای پذیرش اسلام باز کردند.دلیل این  تفاوت عملکرد بین دو کشور وجود شاعر ادب و سخن ایرانی،  فردوسی حکیم و تلاش سی ساله این شاعر بزرگوار در خلق اثری ماندگار در کشورمان بود.

اسلام دین آزادگی و فطرتا مورد قبول انسان می باشد و ایرانی ها به خوبی می دانستند که دین مسیری برای رسیدن به سعادت  است پس با پذیرش و ادغام  آن با اداب رسوم اصیل ایرانی ، فرهنگ این مرز و بوم را غنی تر کردند. 

فرهنگ عدم کتاب خوانی در بین مردم امروز در تضاد با آن فرهنگ غنی  بوده و این فرهنگ عام ایرانیان نمی باشد.تمدنی که باعث رشد انسانهای فرهیخته و بزرگ مانند فردوسی شده است باید دارای تفکر فرهنگی بیشتری باشد.در فرهنگ دینی و ملی ما کتاب  از همان ابتدا حرمت می گیرد و خداوند آن را معجزه خود می داند. همان طور که می دانید اولین آیات نازل شده برای پیامبر اعظم  در مورد قلم که به معنی علم است می باشدو قسم خداوند به قلم نوعی تقدس آن و معجزه بودنش می باشد.در روایات متعدد اسلامی به مسلمانان توصیه می شود که علم را به بند بکشند یعنی  به نوشتن علم اهتمام ورزند و این به این معناست که کتاب یک ارزش به حساب می آید.

برای رسیدن به رشد فرهنگی تاریخی خود مردم ایران باید به الگو های تاریخی خود مراجعه کنند و جامعه ی ایرانی را به  سمت رشد فرهنگی سوق دهند.انتخاب الگوهایی  که متناسب با فرهنگ جامعه ی ما باشد از جمله ملزومات رسیدن به یک جامعه ی آرمانی  و بسیار قابل اهمیت است. زیرا عدم انتخاب درست الگو ها باعث می شود فرهنگ اصیل کتاب خوانی گسترش پیدا کند. 

احمدی در ادامه بیان کرد : رفتارها ی  صحیح و همراه با مهربانی  مسلمانان یکی از ویژ گی های صحیح فرهنگ اسلامی است. پیامبر اکرم با دشمنان خود مهربان بود و با ارامش و لطف  با انها برخورد می کرد.تفاوت دونگاه بین انسانها باعث بو جود آمدن یک جامعه ی متفاوت می شود نگاهی  همراه به زیبایی و خدا گونه و نگاه به عیب ها که این دو   تفاوت  نگاه، یک مسلمان و واقعی و غیر واقعی را از هم جدا می کند.جامعه ای که همواره به زیبایی ها توجه کند یک جامعه ی با نشاط، و زندگی در آن آرامش بخش خواهد بود و جامعه ای که همواره  به زشتی ها نگاه می کند یک جامعه ی وحشتناک  می باشد و هیچ کس در این جمعه به آرامش واقعی نمی رسد.در جامعه  ای با نگاه زیبا فرهنگ گسترش پیدا می کند  به جامعه ای توسعه یافته تبدیل خواهد شد در چنین  جامعه ی با کرامتی  فرهنگ کتاب خوانی، گسترش خواهد یافت . و به سعادت خواهد رسید.

احمدی اندیشه ی علی (ع) را سازنده دانست و عمل به آن را از وظایف یک شیعه ی واقعی قلمداد کردو دور شدن از اندیشه مولا علی (ع) را زنگ خطری برای جامعه دانست و تاکید کرد جامعه ای  با فرهنگ صحیح نباید دچار مشکلات اقتصادی  و فرهنگی شود .نزدیک شدن به اندیشه ی مولا علی جامعه  اسلامی را نجات خواهد داد.

انتهای پیام/

 

 

 

ارسال نظرات

آخرین اخبار