در حاشیه دهمین نمایشگاه کتاب قزوین

کدخبر: 423

روزهای پایانی سال که بیش تر از همیشه تجلی گر فرهنگ اصیل ایرانی می شود؛ خانه تکانی، خرید شب عید و ...خوشبختانه چند سالی هم خرید کتاب به سبد کالای فرهنگی مردم اضافه شده و خوب خودش را لا به لای کیف و کفش و آجیل جای داده است.

به گزارش سرویس فرهنگی قزوین خبر؛ چند سالی است که قزوین در آستانه بهار و خریدهای عیدانه اش، بوی کاغذ و کتاب و قلم به خود می گیرد و مردمی که شاید روزهای سال های قبل کمی غریبه بودند با این سبد فرهنگی، اما امروز پس از گذشت نزدیک به یک دهه از عمر این فرهنگ، مانوس شده اند با غرفه های کتابی که برق جلدهایش وسوسه خواندن به جان آدم می اندازد؛ این را می شود از هیاهوی میان غرفه ها و لیست کتاب هایی که پیر و جوان، دانشجو و عوام نیز برای یافتنشان تدارک دیده اند دریافت.

ازدحام مسافران اتوبوس های مسیر منتهی به نمایشگاه ، فریاد بلند راننده که : ایستگاه نمایشگاه.

و بعد هم خالی شدن اتوبوسی که هنوز راه دارد؛ نشانه دیگری برای پر رفت و آمد شدن این روزهای دهمین نمایشگاه کتاب قزوین است.

روزهای پایانی سال همیشه پر است از لیست برنامه هایی که باید تا انتهای سال کهنه، پرونده شان مختومه شود برای سبک به استقبال رفتن سال جدید با برنامه و ایده های نو.

روزهایی که بیش تر از همیشه تجلی گر فرهنگ اصیل ایرانی می شود؛ خانه تکانی، خرید شب عید و ...خوشبختانه چند سالی هم خرید کتاب به سبد کالای فرهنگی مردم اضافه شده و خوب خودش را لا به لای کیف و کفش و آجیل جای داده است.

تماشای خانواده هایی که در شرایط شلوغ آخر سال با کودکان خردسال و دانش آموز خود وقت می گذارند برای جستجوی کتاب های مورد علاقه شان، مردی که با مادر 70 ساله خود میان غرفه ها قدم می زند برای خرید کتاب محبوبش، کودکانی که با اشتیاق دور غرفه های کتاب کودک می چرخند و همه این ها نشانه ی جای گیری مناسب کتاب میان مردم شهر قزوین و افزایش سرانه مطالعه است.

پدر جوانی که به همراه فرزند دانش آموزش برای بازدید از نمایشگاه آمده، استقبال مردم را بهتر از همیشه می داند و می گوید: سه روز متوالی به همراه پسرم برای بازدید به نمایشگاه آمده ام چرا که معتقدم فرهنگ کتاب خوانی از همین کودکی باید در روح او متولد شود و البته برای خرید کتاب به سلیقه و خواسته وی احترام می گذارم؛ هرچند او بیش تر تمایل به خواندن کتاب های درسی اش دارد چراکه واقعا زمان زیادی از او می گیرد اما همان نیم ساعت های روزانه را هم به خواندن کتاب های متفرقه اختصاص می دهد.

در نگاه این پدر هزینه کردن برای خرید کتاب نوعی سرمایه گذاری فرهنگی محسوب می شود که نتیجه آن را هم امروز و هم سال های بعد می توان شاهد بود.

البته این روزها که در عصر ارتباطات به سر می بریم، فضای مجازی می تواند ارائه دهنده مناسبی برای کسب اطلاعات در کوتاه ترین زمان ممکن باشد اما به دلیل آسیب هایی که در مقابل دارد هیچ گاه نمی تواند جایگاه کتاب را تصاحب نمی کند.

پسر دانش آموز او که چشم هایش برای خرید کتاب های مربوط به درس و مدرسه اش میان غرفه ها می چرخید، گفت: قصد دارم تا چهار سال آینده سرانه مطالعه روزانه ام را به سه ساعت برسانم.

در گفت و گو با بازدیدکنندگان و غرفه داران مختلف در خصوص زمان برگزاری نمایشگاه، این نتیجه دست می یابد که عده ای از هم زمانی نمایشگاه کتاب و روزهای پایان اسفند راضی هستند و دلیلشان هم پر بودن جیب های مردم نسبت  به روزهای دیگر سال است، بنابراین می تواند خرید بیش تری داشته باشند، در مقابل عده ای با اعتراض به این تقارن معتقدند که دغدغه روزهای آخر سال، خرید شب عید، شیرینی و آجیل است و کتابی جایگاهی در این میان ندارد !

نماینده یکی از ناشران با اشاره به استقبال خوب مردم قزوین می گوید: استقبال مناسب مردم قزوین از نمایشگاه کتاب، خلاف تصور و انتظار من بود؛ چرا که فروش ما در این شهر به نسبت شهرهای دیگر چشم گیر است.

او بر خلاف عده ای که تصور می کنند ناشران از آوردن کتاب های نفیس خود به نمایشگاه های شهرستان ها خودداری کرده و در مقابل کتاب های کهنه نشرشان را عرضه می کنند گفت: این دیدگاه نادرست است چرا که همین الان در این نمایشگاه بسیاری از کتاب های نفیس و پر ارزش توسط همکاران و ناشران دیگر و همینطور خود ما در حال عرضه است؛ البته نمی توان کتمان کرد که بعضی از ناشران به دلیل پایین بودن ظرفیت نمایشگاه های شهرستان ها و هم چنین نفیس بودن برخی از کتاب ها ترجیح می دهند که آن ها را در دفاتر مرکزی خود در تهران به فروش برسانند.

ketab2

نمایشگاه که به روز اختتامیه می رسد، غرفه ها تا سال بعد خالی می شود از جلدهایی که منبع اندیشه و تفکر هستند و جای خود را به فرهنگی دیگر هم چون نوروز می سپارند.

این در حالی است که عده ای در این چند روز تنها به قدم زدن، تماشا و بوییدن کتاب های تا نخورده اکتفا کردند و عده ای دیگر تا می توانستند دست در جیب فرو کرده برای خرید لیست هایی که هر سال انتظار نمایشگاه را می کشد و البته ناگفته نماند که متاسفانه هستند جمع کثیری که درست چند روز پس از خرید سبد فرهنگی شان آن ها را به فراموشی می سپارند تا برپایی نمایشگاه سال بعد و کتاب های جدیدتری که روی خاک آن ها را بپوشاند !

 

انتهای پیام/

 

 

ارسال نظرات

آخرین اخبار