حسین برجی:

کدخبر: 552

زمانی می توان بیانیه لوزان را مثبت دانست که تحریم ها به معنای واقعی حذف شود نه اینکه پس از تعطیل شدن بخشی از برنامه هسته ای ایران، تحریم ها از کانال های دیگری چون تجهیزات موشکی و عرصه بین الملل جایگزین شود

به گزارش سرویس سیاسی قزوین خبر؛ حسین برجی، فعال فرهنگی در ارتباط با بیانیه لوزان و نقاط ضعف و قوت آن گفت: امروز نمی توان با یقین از خوب یا بد بودن این بیانیه صحبت کرد چراکه برای جمع بندی نقاط ضعف و قوت به زمان بیشتری نیاز است.

وی ادامه داد: باید دیدگاه های رسانه های بین المللی و ملی را طی یک فرآیند آرام، بدون جوزدگی و تشدید بررسی کرد تا بتوان به یک جمع بندی قابل قبولی رسید؛ امروز با وجود صحبت های وزیر امور خارجه در صداوسیما، پاسخ گویی به سوالات مردم از سوی وزیر، حضور جناب ظریف و بیان دیدگاه های گروه مذاکره کننده در کمیسیون امنیت ملی و صحن غیر علنی مجلس، فضای مناسبی برای اصلاحات، پیش از توافق بوجود آمده است.

برجی با اشاره به اینکه اظهارنظرهای بین المللی در اروپا، شورای امنیت ملی و هم چنین در صحن مجلس ملی امریکا و کنگره سنا و نیز نظریات کارشناسان سیاسی، کشورهای دشمن چون اسرائیل و کشورهای دوست همچون چین و روسیه موجب یک جمع بندی منطقی و رسیدن به محاسن و معایب این بیانیه می شود بیان کرد: مقوله برد-برد در توافقات که از سوی آقای ظریف مطرح شد می بایست به ورطه عمل برسد.

این فعال فرهنگی اضافه کرد: زمانی می توان بیانیه لوزان را مثبت دانست که تحریم ها به معنای واقعی حذف شود نه اینکه پس از تعطیل شدن بخشی از برنامه هسته ای ایران، تحریم ها از کانال های دیگری چون تجهیزات موشکی و عرصه بین الملل جایگزین شود.

برجی در خصوص توازن میان داده ها و ستانده های توافقات هسته ای توضیح داد: شاید به دلیل وجود فضای احساسی و التهاب آور جامعه و با توجه به بررسی های انجام شده نتوان توازنی را تصور کرد، نکته قابل توجه برداشت های متفاوت از متن بیانیه لوزان می باشد که از آن با عنوان ام التفاسیر یاد می شود چراکه قرائت های مختلفی از آن وجود دارد.

وی در پایان عدم شفافیت حاکم را عامل دشواری تحلیل صحیح از بیانیه دانست و تشریح کرد: باید صبر کرد تا افراد متخصص در کنار هم و طی یک میز گرد در کانونی جمع شده و خروجی معتدلی ارائه دهند، تا محاسن، معایب و پیشنهاد های کاربردی مطرح شود.

ارسال نظرات

آخرین اخبار