انسان با پیمان عبودیت؛ ضروری است با تمام وجود به پرستش خداوند بپردازد، چونکه عبادت اصلی ترین هدف زندگی انسان است.
به گزارش سرویس مذهبی قزوین خبر، حجتالاسلام والمسلمین عبدالکریم عابدینی در در جلسه هفتگی تفسیر قرآن کریم که در حسینیه امامزاده اسماعیل(ع) برگزار میشود به تفسیر بخشی از سوره مبارکه تغابن اشاره کرد و اظهار داشت: غبن و مغبون از ریشههای سوره مبارکه تغابن است؛ تغابن به معنای این است که انسان در روز قیامت احساس میکند که در دنیا مغبون واقع شده است.
وی با اشاره به اینکه تغابن یکی از نامهای روز قیامت است تأکید کرد: یکی از نامهای روز قیامت حسرت است و تغابن و حسرت شامل کسانی میشود که احساس میکنند با از دست دادن مال دنیا مغبون واقع شدهاند و این احساس در روز قیامت هم برای عدهای پیش میآید و این مهم نشان میدهد دنیا محل تجارت و معاملهای است که باید در آن چیزهای ارزشمندی بهدست آید تا در قیامت هم بهکار انسان بیاید.
امامجمعه قزوین بیان کرد: وقتی آدمی لذت و حلاوت ایمان را می چشد و تسلیم در برابر خداوند را حس می کند ناخودآگاه لب به تسبیح و حمد الهی می گشاید.هر وقت پروردگار از کلمه ی حمد در قرآن استفاده کرده است سریعاً به علت این حمد هم اشاره کرده است نمونه های بارز آن را در سوره ی حمد، انفال ، انعام و ... شاهد هستیم.
حجتالاسلام والمسلمین عابدینی بیان کرد: اگر باور کنیم تمام عالم خداوند را تسبیح میکنند، دست به هر چیز که میبریم آن را محترم و بنده خداوند بهحساب میآوریم و توجه عمیق به حساب و کتاب خداوند متعال موجب میشود انسان در زندگی از فرصتها به خوبی بهره مند شود، اهل ذکر شود و از گناهان فاصله بگیرد اما اگر انسان عالم را بیحساب و کتاب ببیند به گناه و تباهی کشیده میشود.
این استاد دانشگاه به نقش و جایگاه قرآن در زندگی انسان اشاره کرد و افزود: قرآن کتابی است که در مورد انسان صحبت کرده است و ضروری است با توجه بیشتر به آن نگاه و در آن تعقل شود.
وی عبادت را اصلیترین هدف زندگی انسان معرفی کرد و گفت: خداوند با انسان پیمان عبودیت بسته است و ضروری است انسان با تمام وجود به پرستش خداوند بپردازد.
عابدینی با اشاره به کلمه ی حمد و سپاس پروردگار تاکید کرد: هرکجا در قرآن این کتاب زندگی، از کلمه ی حمد یا الحمدالله استفاده شده، علت آن بلافاصله بعد از آن ذکر شده است. وقتی فردی لذت و حلاوت ایمان را می چشد؛ ناخودآگاه زبانش شروع به حمد و ثنای الهی می کند و حس تسلیم بودن در برابر او را پیدا می کند.
این استاد دانشگاه ابراز کرد: هر حمدی که توسط هر حامدی صورت می گیرد، چه فرد بداند و چه نداند، چه بفهمد و چه نفهمد یا بعبارتی معرفت وشعور داشته باشد یا نداشته باشد؛ خدا را ستایش کرده استچون همه می دانیم مشمول این فراز هستیم ، وَلا یُمکِنُ الفرارُ مِن حُکومَتِک
نماینده ی ولی فقیه با اشاره به اثر فاخر هنرمندان در هر زمینه ای افزود: هر دانشمند و هنرمند چیزی را بوجود نمی آورد بلکه آن را کشف می کند، بعبارتی میتوان گفت وی زواید کار را کنار می گذارد و فرشته ی درون آن را به سایرین نمایش میدهد.
این کارشناس مذهبی ارزش و قیمت هر آدمی را به گنج مخفی ای تشبیه کرد که هنوز شناخته و کشف نشده است و اذعان داشت: پیرو این صحبت یک فراز زیبایی از امام علی (ع) در نهج البلاغه وجود دارد که یکی از دلایل آمدن انبیا را کشف و برانگیختن گنجینه های مدفون در جان آدمی می داند.و این دفن شدن آنها بر اثر معاصی و گناهی است که ما را محاصره کرده است.
عابدینی یادآور شد: کشف این گنج مخفی همان چیزی است که به آدمی ارزش می دهدو باعث می شود که ناخودآگاه به سپاس و ستایش برانگیزد.
امامجمعه قزوین در ادامه عدم توجه خداوند به کافران را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: خداوند به کافران توجه نمیکند و این موضوع در آیات قرآن به خوبی قابل مشاهده است؛ خداوند در قرآن همواره مؤمنان را خطاب قرار داده و تنها یکبار آن هم از زبان فرشتگان عذاب و انتقام و در قیامت و جهنم، کافران خطاب قرار میگیرند و فرشتگان به آنها میگویند دیگر زمان عذر و بهانه شما گذشته است.
این مقام مسئول آیه شریفه "صُمٌّ بُکْمٌ عُمْیٌ فَهُمْ لاَ یَعْقِلُونَ" که در وصف کافران نازل شده است را بیان کرد و ادامه داد:: خداوند کافران را افرادی کر، لال و کور معرفی کرده است و هرگز چنین افرادی را خطاب قرار نمیدهد.
وی یادآور شد: خداوند در قرآن کریم در سطوح مختلف انسانها را مورد خطاب قرار میدهد و با عبارتهایی چون "یا ایها الناس" که در آنهمه نوع انسان وجود دارد، "یا ایها الانسان" و "یا بنی آدم" آنجایی است که بوی آدمیت احساس میشود؛ اما زمانی هم انسان را با عبارت "یَا أَیَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ" خطاب قرار میدهد و آن را برای انسانهایی استفاده میکند که در درجه بالایی قرار گرفتهاند و جایگاه آنها بسیار بالاتر و ارزشمندتر از انسانهایی است که خداوند آنها را با "یا ایها الناس" و "یا بنی آدم" خطاب قرار میدهد.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین با ارزشمند دانستن جایگاه افرادی که خداوند آنها را "یَا أَیَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ" خطاب قرار میدهد خاطرنشان کرد: پیامبران الهی و ائمه اطهار (علیها سلام) در چنین جایگاهی قرار دارند و بزرگانی نیز همچون حضرت زینب (ع) و در عصر ما امام خمینی (ره) به "یَا أَیَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ" لبیک گفتهاند.
این کارشناس مذهبی هر آیه از قرآن کریم را به درختی در بهشت توصیف کرد و اظهار داشت: بهشت در قرآن بهعنوان باغها توصیف شده است و اگر انسان با مجموعه آیات قرآن که هر یک درختی در بهشت هستند، انس و الفت بگیرد به بهشتی دست پیدا میکند که در دنیا برای خود تداعی کرده است و در آن مجموعه مجموعه باغها قرار گرفته است.
خداوند در سوره انفال از روی دلسوزی خطاب به همه ی کسانی که ایمان آورده اند، میخواهد یک جمله را یادآور شود که چرا دل و امید به این دنیا بسته اید و موکدا می فرماید: مبادا از فرمان خدا سرپیچی کنید، چون اگر چنین حالتی بوجود بیاید نزد خداوند بدترین جنبندگان خواهید بود که حرفی برای گفتن ندارند.بعبارتی مجاری ادراکی آن ها بسته شده است.او با این مقدمه سازی میخواهد ما را از خطری آگاه کند که در سوره ی انفال آیه 24 به آن اشاره کرده است با این مضمون که اگر شما را ندا کنم برای اینکه زنده شوید اگر گوش تان بسته باشد و نشنوید ، به همین اندازه مرده اید.
عابدینی در ادامه جمله ی زیبایی از خداوند درباره ی این افراد خطاب به پیامبر را یادآور و عنوان کرد: ای پیغمبر تو نمی توانی با این مردگان حرفی بزنی چون آنها در قبرها خفته اند.
نماینده ی ولی فقیه بیان کرد: هر کجا در قرآن از ناحیه ی پروردگار متعال یا ایها الذین امنوا خطاب شدید، قدر بدانید چرا که خداوند یک دوره ی تربیت برایتان فراهم آورده است.
وی تصریح کرد: همه گرفتاریهای فردی، خانوادگی و اجتماعی انسان به دلیل خلاء شرح صدر در زندگی انسان است و خفگان، یأس، نا امیدی و اضطرابها به دلیل نبود شرح صدر در زندگی انسان به وجود میآید و ضروری است این مهم با جدیت دنبال شود.
امامجمعه قزوین بیان کرد: خداوند قرآن را نمونه بسیار ارزشمند شرح صدر معرفی میکند که به پیامبر (ص) عنایت کرده و انسان نیز هر چقدر خود را در مسیر قرآن قرار دهد از این شرح صدر برخوردار میشود.
این مقام مسئول بر عدم جداییناپذیری قرآن و اهل بیت (علیها سلام) تأکید کرد و ادامه داد: قرآن و اهل بیت (علیها سلام) آمیختگی حقیقی و تکوینی با یکدیگر دارند و این دو هرگز از هم جدا نمیشوند.
انتهای پیام/
ارسال نظرات