در جلسه تفسیر هفتگی، امام جمعه قزوین:
اعجاز تسبیح ،در زندگی همه ی افراد قابل حس کردن است
کدخبر: 1019
دلدادگی به خدا و وعدههای الهی، درک نوازشهای الهی، دیدن و توجه به گرمی حضور خداوند متعال و عشق و علاقه به خدا و اهل بیت(ع) از نشانههای تسبیح خداوند است.
به گزارش سرویس مذهبی قزوین خبر، حجتالاسلام عبدالکریم عابدینی، نماینده ولیفقیه و امام جمعه قزوین، شب گذشته (یکشنبه) در جلسه تفسیر قرآن کریم در خصوص آثار قرائت سوره تغابن به نقلی از امام صادق (ع) اشاره کرد و اظهار داشت: امام صادق (ع) میفرمایند اگر کسی سوره تغابن را قرائت کند از مرگهای ناگهانی و حادثه خطرناکی که منجر به مرگ او شود در امان میماند.
وی به آثار همراهی انسان با سوره مبارکه تغابن اشاره کرد و افزود: امام صادق (ع) در روایتی دیگر فرمودهاند اگر کسی در نماز واجب خود سوره مبارکه تغابن را بخواند روز رستاخیز مورد شفاعت این سوره مبارکه قرار خواهد گرفت و پیش خداوند متعال همین سوره به خوبی و درستکرداری این فرد مؤمن شهادت میدهد و این سوره مبارکه تا بهشت مؤمنی که در دنیا با وی رفاقت کرده است را همراهی خواهد کرد.
امام جمعه قزوین به به تشریح ریشههای تغابن پرداخت و تأکید کرد: تغابن از ریشه غبن است؛ مغبون کلمهای است که ما از خانواده غبن استفاده میکنیم و در فارسی هم برای ما آشنا است و این کلمه به معنای متضرر شدن در معاملات دنیا است؛ یکی از اسمهای روز قیامت تغابن است و انسانها در آن روز احساس میکنند که مغبون واقعشدهاند.
وی ابراز داشت: همه دنیا تشکیلشده از معاملات است؛ عدهای راه و رسم معاملات را میدانند و سود میبرند و عدهای با راه و رسم آن آشنا نیستند و ضرر میبینند. همه انسانها در دنیا در حال عبادت هستند و هیچکسی غیر از عبادت کار دیگری انجام نمیدهد؛ انسانها باید هوشیار باشند تا در معاملات، که عبادت خداوند محسوب میشود به انحراف نروند و بهجای خداوند متعال و عبادت خالصانه و بدون ریا به سمت پرستش هوا هوس و شیطان حرکت نکنند.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین ادامه داد: امام علی (ع) معامله انسانها در دنیا را به سه قسم تقسیم میکند: عدهای با خدا معامله میکنند تا از جهنم نجات پیدا کنند که این نوع عبادت، عبادت بردگان است، عدهای با خداوند معامله میکنند تا اهل بهشت شوند و این عبادت، عبادت بازرگانان است و عدهای با خداوند معامله میکنند برای حب خدا و این نوع عبادت، عبادت آزادگان است و از ارزش و جایگاه بسیار رفیعی برخوردار است.
این مسئول بیان کرد: تغابن یکی از نامهای قیامت است چراکه عدهای از انسانها در آن روز حسرت آن را میخورند که در دنیا معاملات بیارزشی انجام دادند و عمر خود را صرف چیزهایی کردند که در آخرت نزد خداوند بهحساب نمیآید.
این استاد حوزه بیان کرد: سوره هایی که با سبحان یا سبح یا یسبح شروع می شوند را مسبحات می گویند که سوره ی تغابن هم جزء این دست از سوره ها می باشد و ویژگی خاص خودش را دارد.
حجتالاسلام عابدینی پیرامون تسبیح در قرآن به آیه ی 44 سوره اسراء اشاره کرد و گفت: آسمانهاى هفتگانه و زمین و هر کس که در آنهاست او را تسبیح مىگویند و هیچ چیز نیست مگر اینکه در حال ستایش تسبیح او مىگوید ولى شما تسبیح آنها را درنمىیابید به راستى که او همواره بردبار [و] آمرزنده است
امام جمعه قزوین پیرو آیه ای که ذکر شد یادآور شد: اگر نمی توانیم تسبیح عالم را گوش کنیم،عالم را متهم نکنیم به اینکه تسبیح نمی کنند و آطل و باطل هستند بلکه این حجابی است که گوش مانع از شنیدن تسبیحات عالم می شود.
وی با تأکید بر اینکه اگر قایل به تسبیح گفتن عالم شدیم افزود:یک لحظه از تسبیح و یاد خدا غافل نخواهیم شد و باور خواهیم کرد که در عرصه ی بندگی تنها نخواهیم بود و امیدوارم هم به لطف خدا خواهیم شد .
اعجاز تسبیح در زندگی حضرت یونس
نماینده ولی فقیه در استان قزوین خاطرنشان کرد: در داستان حضرت یونس آمده است که وقتی از دست مردم قومش رنجور و آزرده خاطر شد، مردم را رها کرد و دل به دریا زد.گمان برد که خدا بعد از او پیغمبر دیگیری را برای هدایت مردم خواهد فرستاد.
این مسئول به تشریح چگونگی گرفتار شدن حضرت یونس در دل نهنگ پرداخت و اظهار کرد: گرفتاری که حضرت یونس به آن مبتلا شد در قرآن به ظلمات ذکر شده است،برای درک بهتر این کلمه باید از تفسیر قرآن به قرآن استفاده کرد.
وی تصریح کرد: در سوره ی صافات ذیل جریان حضرت یونس و چگونگی گرفتار شدن ایشان در دریا به نکات کلیدی ای اشاره شده است.ظلمات در حالت کلی به مجموع چند تاریکی گفته میشود که اهم آن ها عبارت است از تاریکی موجود در شکم ماهی یا نهنگ، تاریکی اعماق دریا و همچنین تاریکی رسیدن روز به شب.
امام جمعه ی قزوین تاکید کرد:وقتی حضرت یونس این استیصال و بیچارگی را حس کرد و فهمید که کسی جز خدا قادر به برطرف کردن مشکل او نیست اقرار به یکتایی خداوند کرد و پناه به تسبیح خداوند برد ، لا اله الا انت سبحانک انی کنت من الظالمین گفت و خداوند صدای او را شنید و خواسته اش را اجابت کرد و او را از تاریکی ها نجات داد.
این استاد حوزه علمیه یادآور شد: بیاییم جریان استیصال یونس را با مشکلات گرفتاری های امروز خود بسنجیم، خطاب خداوند در این آیه فقط و تنها به حضرت یونس نیست بلکه مخاطبش همه ی مردم هستند این وعده ی الهی است که فرمود هر مومنی که تنها از ما راه نجات بجوید او را نجات خواهیم داد ولی مشکل ما به در خانه ی هرکسی میرویم و آخر سر هم برای خالی نبودن عریضه در خانه ی خدا هم می رویم و راه و رسم بندگی را مثل حضرت یونس بلد نیستیم بخاطر همین هست که همیشه گرفتاریم.
انتهای پیام/
ارسال نظرات