رئیس دفتر پاسخگویی به پرسشهای دینی قزوین خبر داد
استفاده از ابزارهای نوین برای پاسخ به سئوالات دینی در قزوین
کدخبر: 22
رئیس دفتر پاسخگویی به پرسشهای دینی استان قزوین گفت: از تمام ابزارهای نوین برای پاسخ به سئوالات هم استانیها در قزوین استفاده میکنیم.
به گزارش قزوین خبر به نقل از فارس از قزوین، ایجاد مراکز و مؤسسات پاسخگو و ارائه مجال پرسش به جوانان و هدایت صحیح آنان به سمت پاسخهای درست، علمی و منطقی میتواند موجب تقویت باورهای دینی، رفع شبهات اعتقادی و حتی گرایش پیروان سایر ادیان به دین اسلام و جلوگیری از انحراف مسلمانان شود.
امروزه دشمنان هجمه عظیمی از تبلیغات سوء خود را برای تضعیف باورهای مسلمانان متمرکز کرده و در این راه تمام ابزارها و شگردهای نوین تبلیغاتی خود را به کار گرفتهاند تا با رخنه در عقاید مسلمانان و ایجاد شبهات فراوان اعتقادی آنان را از مسیر تکامل و رشد منحرف سازند و اهداف خود را در جوامع مسلمانان پیاده کنند که در این شرایط لزوم پاسخگویی به شبهات و پرسشهای دینی بیش از پیش رخ نموده و اهمیت مییابد.
برای آشنایی بیشتر با این مراکز پاسخگویی گفتوگویی ترتیب دادیم با حجتالسلام علی ابوالقاسمی مدیر دفتر پاسخگویی به پرسشهای استان قزوین که در ادامه میآید.
فارس: این مرکز در چه سالی تشکیل شده است؟
حوزه علمیه قزوین در راستای رسالت تبلیغی خویش با توجه به نیازهای فوری و خلاءهای اساسی که در عرصه پاسخگویی به ابهامات و سئوالات و شبهات موجود در اذهان اقشار مختلف جامعه وجود دارد در سال 1380 اقدام به تاسیس دفتری تحت عنوان پاسخگویی به پرسشهای دینی کرد.
فارس: این مرکز در راستای چه نیازهایی در جامعه تشکیل شد؟
این مرکز به دلیل دامنه گسترده سئوالات اعتقادی به ویژه گسترش روزافزون شبهات و ابهامات، سرعت طرح سئوالات و امواج پیاپی شبهات که مقتضی پاسخگویی سریع و به موقع است، عدم مجال تحقیق و فرصت فکر و مطالعه جدی که از مسایل زندگی جدید و پر مشغله امروزی برای همه سطوح جامعه است تشکیل شد.
فارس: چه ضرورتی موجب پاسخگویی به مسایل دینی در قالب این مرکز میشود؟
در دسترس نبودن اهل فضل و تحقیق برای اغلب افراد و اقشار جامعه، فقدان نظام اطلاعرسانی جامع و دقیق و معتبر در عرصه معارف و تعالیم دینی از جمله این موارد است.
هماکنون نه تنها در سطح عمومی که در سطح مراکز علمی و آموزشی همچون دبیرستانها، آموزشکدهها، دانشگاههای متعدد دولتی و خصوصی، مدارس و حوزههای علمیه با این نیاز جدی روبرو بوده و خلاء پاسخگویی سریع و به موقع، معتبر و تحقیقی، روزآمد و مناسب را به خوبی احساس میکنیم.
فارس: مهمترین اهداف این دفتر چیست؟
از مهمتری اهداف این دفتر میتوان به پاسخگویی به سئوالات عموم اقشار جامعه به طور مستقیم و غیر مستقیم، حضوری و غیر حضوری و پاسخگویی به سئوالات اقشار تحصیلکرده جامعه از طریق دایر کردن دفاتر یا کانونهای پرسش و پاسخ در مؤسسات و مراکز آموزش دولتی و خصوصی اشاره کرد.
همچنین پاسخگویی به سئوالات طلاب و محصلان حوزههای علمیه و مجهز کردن آنها به پاسخ شبهات مطرح در سطح جامعه، پاسخگویی به سئوالات مدرسان و فضلای حوزه، در مواردی که نیاز به پاسخیابی سریع و محققانه است و خود مجال این کار را ندارند و شناسایی و کشف شبهات و ابهامات فکری و اعتقادی از طریق تحقیقات میدانی و نظرسنجیها از دیگر اهداف این مرکز است.
شناخت آسیبهای استان قزوین از نظر انحرافات فکری، بدعتها، آداب و رسوم غلط، اطلاعرسانی شبهات و سئوالات و مسائل مبتلابه اذهان به محققان و مؤلفان، اساتید و مدرسان معارف، مبلغان، مربیان تربیتی و دبیران دینی را میتوان از دیگر این اهداف دانست.
تغذیه فکری مبلغان، به ویژه ارائه سوژههای مناسب و لازم و مورد ابتلا برای سخنرانی و تبلیغ در جهت غنی شدن و روزآمد شدن محتوای منابر و سخنرانیها، جهت دادن به همه فعالیتهای تحقیقی طلاب و فضلای حوزه از طریق تبیین اولویتهای تحقیقی بر اساس شناسایی شبهات، محققپروری و رشد علمی و به روز شدن مطالعات و معلومات همه کسانی که به عنوان محقق با این مرکز همکاری میکنند نیز از جمله اهداف این مهم است.
فارس: از سیاستهای راهبردی مرکز پاسخگویی سئوالات دینی چیست؟
از جمله سیاستهای اصولی این دفتر آن است که به منظور پرهیز از کارهای موازی و تکراری ضمن ارتباط فعال و متقابل با عموم مراکز و مؤسسات پژوهشی کشور، از همه محصولات فرهنگی و ثمره تلاش علمی و تحقیقی مراکز اینچنینی استفاده کامل به عمل آورد به ویژه مؤسساتی که از سالها پیش عهدهدار پاسخگویی به سئوالات اعتقادی بودهاند.
فارس: این مرکز از چه شیوههایی برای پاسخگویی به سئوالات دینی استفاده میکند؟
با تلاشهای صورت گرفته در این مجموعه این امر از طریق گوناگون در اختیار عموم مردم و طبقات مختلف جامعه قرار گرفته است.
از جمله این شیوههای پاسخگویی از طریق تلفن، صندوق پستی، فاکس، دایر کردن کانونهای پرسش و پاسخ یا دفاتر پاسخگویی به سئوالات و برگزاری نشستها و میزگردها و جلسات پرسش و پاسخ و هم اندیشی در مجامع مختلف میتوان اشاره کرد.
همچنین تغذیه روزنامهها و مجلات محلی و همچنین نشریات متعدد غیر رسمی و داخلی مراکز آموزشی و مؤسسات موجود در سطح استان، تغذیه برنامههای صدا و سیمای مرکز قزوین و تولید برنامههایی در همین راستا و تهیه بولتنهای ویژه برای طلاب، مبلغان، مدرسان حوزه و دانشگاه، دبیران دینی و ... از دیگر راههای ارتباط است.
تهیه نشریات ادواری ویژه مناسبتها که عهدهدار طرح و تبیین سئوالات و شبهات و تصحیح باورهای مردم در خصوص این مناسبتها است، تألیف و تولید و نشر تلاشهای تحقیقی مرکز به صورت کتاب و نرمافزارهای پرسش و پاسخ از دیگر این راههای ارتباطی در این حوزه است.
فارس: این مرکز چه چشماندازی را دنبال میکند؟
از جمله چشماندازهای این مرکز میتوان به پاسخگویی به سئوالات اقشار جامعه به ویژه دانشآموزان، حضور فعال در مراکز علمی به جای انتظار منفعلانه در رجوع پرسشگران و استفاده از تمام ابزارهای نوین برای پاسخ به سئوالات دینی اشاره کرد.
همچنین اجتناب از ورود به عرصههای جناحی و حزبی با تاکید بر تبعیت از ولایت، ارتقای سطح پاسخگویی در طول سالهای فعالیت، ارائه پاسخهای متنوع با عنایت به سطح علمی پرسشگر از دیگر این چشماندازها است.
ارتقای سطح دینداری آحاد جامعه به ویژه دانشآموزان و نخبگان از طریق ارتباط چهره به چهره، ارائه پاسخها در کوتاهترین زمان و از بهترین راه ممکن و گسترش فعالیتهای مرکز با توجه به امکانات در تمامی نقاط استان از جمله دیگر چشماندازهای این مرکز است که دنبال میشود.
ارسال نظرات