با اجرایی شدن قانون تحریم موسوم به کاتسا، گذشته از این که نقایص برجام و روزنه های نفوذ و سواستفاده ی از آن توسط غرب روشن شد بلکه برجام با تغییر عنوان ساده ای از تحریم فرا نقض شد این راهبرد جدید در حقیقت به نام تحریم سپاه اما با هدف فلج کردن اقتصاد، ضربه زدن به نفوذ و اقتدار نظام ضمن حفظ پوسته ی برجام و در نهایت تغییر رژیم در ایران است.
وزارت خزانه داری امریکا اجرای قانون کاتسا موسوم به مادر تحریم ها( ذیل دستور اجرایی۱۳۲۲۴) را اجرا و فهرست تحریم های ایران را به روز کرد این وزارتخانه شب گذشته با انتشار فهرستی از مقامات، شرکت ها و نهادها علاوه بر بهانه های قبلی تحریم به بهانه ی نقض حقوق بشر، ارتباط با برنامه ی موشکی ایران و سپاه و … با پسوندIRGC.SDGT(که شامل تبعات حقوقی و تنبیهات متفاوت از تحریم های قبلی متوجه افراد و شرکت ها است ( به لیست SDN(دفتر کنترل دارایی خارجی وزارت خزانه داری)افزود.
قانون یا تحریم کاتسا عبارتست از قانونی برای مقابله با تهدیدات به اصطلاح دشمنان ایالات متحده ی امریکا که شامل ایران، کره شمالی و روسیه می شود این قانون که در ۴ مرداد سال جاری به تصویب مجلس نماینده گان امریکا و سپس به امضای دونالد ترامپ رسیده دولت آمریکا را موظف کرد بعد از ۹۰ روز آنرا اعمال و اجرایی کند.
این طرح که اقدامی با هدف مقابله با اقدامات بی ثبات کننده ایران از سوی آمریکا خوانده شده همان سیاه چاله ای است به منظور رسیدن به نقشه ی راهی برای تغییر رژیم سیاسی در ایران.
حقیقت اهداف پشت پرده ی آمریکا از اجراو اقدام طرح اخیر و پیامد کوتاه مدت آن( برای ایران) چه می تواند باشد؟
- به نظر می رسد آمریکا به دنبال نقض برجام با دست طرف ایرانی است، در حقیقت این غفلت محض است که منتظر لحظه ی موعودی باشیم که ترامپ مقابل لنز دوربین صدها رسانه و میلیونها ببینده سند برجام را بردارد و ان را پاره کند و یا آتش بزند چرا که می دانند این موضوع انزوا و بدعهدی آمریکا را در مذاکرات بین المللی و صلح نمایش داده و وجه ی امریکا را در نزد افکار عمومی خدشه دار می سازد. اجرای همین بند(ب)۱۰۵ کاتسا( مقابله با دشمنان امریکا از راه تحریم) به روشنی نقض بند های ۲۶ و ۲۸ و۲۹ و ۳۰ برجام است منطبق بر این قانون از امروز هر شخص حقیقی یا حقوقی با این لیست به نوعی در ارتباط باشد وارد لیست اس دی ان خواهد شد به این ترتیب فوج فوج بخش دولتی و خصوصی است که( از فردا) خودکار کار وارد لیست تحریم می شود. حتی بعید نیست به تدریج ان تحریم های برداشته شده توسط برجام این بار از در دیگری به تحریم ها بازگردد در این شرایط فشار، دولت ایران چیزی باقی نمی بیند که بدان پایبند باشد.
۲٫آمریکا به دنبال “تحریم هراسی” است که برخی از ان به “خود تحریمی ” نیز نام می برند در چنین وضعیتی که برخی نهادهای دولتی و اشخاص و نیرو های مسلح در لیست تحریم ها قرار گرفته اند در نتیجه ی روابط( اعم از مالی یا غیر مالی) با دیگر بخش های دولتی و غیر دولتی، بخش های زیاد دیگری از آنهارا نیز به قعر سیاه چاله ی تحریم ها خواهد برد. لذا پیش بینی می شود زین پس افراد و شرکت ها به سبب ترس از این موضوع ارتباط خود را با لیست منتشر شده قطع و بخشی از بدنه ی جامعه را تحریم کنند. این درست همان چیزی است که آمریکا می خواهد؛ که با نام تحریم سپاه مردم را مقابل نظام و ارکان امنیتی نظام قرار دهد و در نهایت اقتصاد کشور را فلج کند.
- هدف نظام سلطه دنبال کردن دو ملاحظه اساسی است:۱-حفظ تعهدات ایران دربرجام(حفظ پوسته برجام)۲-حفظ وتقویت جریان غربگرا داخلی
-تجربه ی تاریخی روابط خصمانه ی غرب با نظام جمهوری اسلامی به ویژه پس از انقلاب نشان داده.اعمال تحریم علیه دولت و ملت ایران با هدف تحت فشار قرار دادن نظام و پذیرش زورگویی های آمریکا بوده و هست در حقیقت تحریم های یکجانبه ی اخیر(کاتسا) ابزاری به همین منظور است که ضمن زیر پا گذاشتن و محدود کردن دستاوردهای هسته ای ایران، دولت جمهوری اسلامی را مجاب کند پای میز مذاکره ی بنشیند و در مورد توان موشکی و دفاعی و دیگر مسائل همانند حقوق بشر و … مذاکره کنند.
– ترامپ اغلب از لفظ رژیم ایران استفاده می کند گویی نظام حاکمیت سیاسی مستقل ایران را قبول ندارد از طرف دیگر رک تیلرسون اخیرا در نشست خبری با نخست وزیر هند گفت که تحریم های امریکا رفتار بد ایران را مورد هدف قرار داده و به مردم ایران( جریان غربگرا) کمک خواهد کرد تا کنترل حکومت را خود به دست بگیرند او گفت امریکا ضمن حمایت از غربگرایان داخلی ایران قصد مبارزه با نظام جمهوری اسلامی ایران را دارد این در حالی است که رهبر انقلاب پیش از این، بارها و بارها مورد تاکید قرار داده اند که دعوای استکبار با ما این است که چرا قدرت شما منطقه را فراگرفته است لذا با عمق راهبردی کشور و توسعه و اقتدار نظام مخالف است .
۴٫ترس از نفوذ و گسترش اقتدار ایران در منطقه مسئله ی دیگری است که امریکا دنبال می کند.و اغلب تحلیلگران نیز به آن اذعان دارند. طرح اخیرِ محدودیت های موشکی و تحریم حزب الله نشان می دهد آمریکا از نفوذ منطقه ای ایران بیمناک است استراتژیست های ماننداستیو بنون اقرار می کنند که ما باید مانع پیشرفت منطقه ای ایران بشویم. تام کاتن سناتور ارشد آمریکایی نیز می گوید این اصلا به نفع امریکا نیست که یک آرمان انقلابی با اختیارات و قدرت های یک دولت_ملت را شاهد باشد که در حال نفوذ و گسترش خود در منطقه است. لذا به نظر می رسد از انجا که برجام نتوانست این نفوذ را محدود کند در صدد هستند با تحریم، فشار و برجام های ۲ و ۳ و … مانع رشد قدرت و نفوذ روز افزون ایران در جنوب غرب آسیا شوند.
نکته ای که نباید فراموش کرد این است که همان گونه که رهبر انقلاب فرمود جنگی اتفاق نمی افتد.(۱) چرا که نه این آمریکا( بدون ظرفیت و استراتژی) آمریکای ۲۰۰۱ است و نه ایران( با توان و قدرت دفاعی بالا) عراق صدام و افغانستان طالبان.از طرف دیگر هزینه های سرسام اور ایجاد جنگ، ناامنی و مدیریت بحران در منطقه( طی دهه های گذشته) اقتصاد آمریکا را در ورطه ی سقوط و بدهی قرار داده است. همچنین دست به دامان اروپایی ها شدن نیز در وضعیت کنونی از چاله به چاه افتادن است پایبندی اروپا به برجام به سبب منافعشان است آنها در سیاست نرم و سخت تابع واشنگتن هستند.نباید دلخوش به این موضع گیری های توئیتری بود.
ارسال نظرات